Haverdals GK ny tävlingsarrangör på Nordea Tour

Framtidens golfstjärnor spelar på Nordea Tour! I år är vi en av de stolta arrangörerna & "Haverdal Open" kommer spelas här den 11-13 september.

Haverdal nytt tourstopp

Haverdals GK blir ny tävlingsarrangör på Nordea Tour. Därmed är tävlingsprogrammet komplett för 2014.

Haverdals GK, strax utanför Halmstad, arrangerar en herrtävling på touren den andra helgen i september.

- Det känns bra att alla bitarna fallit på plats, säger Mikael Sorling, VD på Nordea Tour. Haverdal har en utmanande bana som ligger på bra underlag. Det kommer säkert att bli en uppskattad tävling.

Totalt blir det 16 tävlingar för herrarna och 11 för damerna i år. Den totala prispotten har ökat med en miljon kronor, från 7,6 till 8,6 miljoner kronor.

Text från Golf.se>>

Nordea Tour

Framtidens golfstjärnor spelar på Nordea Tour, som existerar mycket tack vare många duktiga och engagerade arrangörsklubbar som hjälper till att skapa och genomföra tävlingarna tillsammans med tourens organisation. Nordea Tour är en mycket viktig faktor för svensk elitgolfs utveckling.

Som så kallad tredje nivåtour på herrsidan ingår Nordea Tour i ett system som möjliggör för spelarna att kvalificera sig till högre internationella tourer. Herrarnas tävlingar ingår i Nordic Golf League där en topp 5-placering på order of merit ger fullt kort på Challenge Tour nästföljande år. På damsidan ingår ett antal tävlingar i LETAS som är undertour till Europatouren för damer. Via LETAS order of merit får fem spelare fullt kort till damernas Europatour, LET, nästkommande år.

Kommentarer

Fler artiklar